onsdag 23. november 2011

Kylling- eller fiskenuggets

Dette trenger du/handleliste:
- 4-5 kyllingfileter, svinefilet eller fiskestykker
- En pakke Kellogs Corn Flakes
- 4 egg
- Krydder som du har lyst å bruke. F.eks. tacokrydder
- Dipp etter ønske
- Poteter
- Mel
- Olivenolje
- Salt

Slik gjør du:
Skjær fiskefile eller kyllingfile i nuggetsstore biter. Finn frem tre skåler. En med mel, en med egg og en med Kellogs Corn Flakes som du knuser i mindre biter med hendene. I melet kan du blande det krydderet du har lyst på. Mine barn er glad i tacokrydder, men smaker også godt med litt salt og pepper. Rull/dypp kyllingen/fisken først i melet, så i egget og deretter i corn flakes. Gjør dette med en og en bit. Når alle bitene er klare steker du de på middels-svak varme i pannen i en blanding av smør og matolje. Ikke ha for varm panne, for da blir de brendt utenpå og rå inni. Fisken trenger litt kortere steketid enn kyllingen. Server med potetbåter som du steker i ovnen med salt og olivenolje, og den dippen dere ønsker. Vi bruker ketchup, barbecuesaus, rømmedipp osv.
Lykke til!

2 kommentarer:

  1. Dette så digg ut, spennende med corn flakes. Tipper det er en stor hit for barn. Jeg skal teste den ut for niåringene på skolen.

    SvarSlett
  2. Hei:)

    Ja, det er en hit både for store og små egentlig. Har laget den til tapasbordet flere ganger også. Kan brukes til både kylling og svin også:) Supergod. Si fra hvordan det går på skolekjøkkenet da!?

    Ingvild

    SvarSlett