fredag 7. september 2012

Tapas til konfirmasjonen

I disse tider er det mange som har barn som skal konfirmeres, og man lurer på hva man skal servere på den store dagen. For et par uker siden hjalp jeg en naboveninne å lage litt tapas til konfirmasjonen til sønnen hennes.
Jeg syns tapas er veldig grei mat å lage til selskaper hvor det både er voksne og barn, fordi man som regel finner noe man liker på et tapasbord. Her kommer et par oppskrifter til tapasbordet:

Lefseruller med laks


Dette trenger du:
- Lefser
- Philadefiaost
- Rødløk
- Røkt laks
- Tapasstikkere/ runde tannstikkere

 

Slik gjør du:


Hakk rødløk og skjær opp røkelaksen

Smør rikt med philadelfiaost på hele lefsen.


Legg litt hakket rødløk på midten og rikelig med oppskjært røkelaks oppå løken.


Rull lefsen og skjær til passe biter.


Stikk tannstikkere i bitene slik at lefserullen holder seg sammen. Klare til å nytes! 






Tortillalefser med spekeskinke

Dette trenger du:
- Tortillalefser
- Philadelfiaost
- Rødløk
- Hvitløk
- Ruccolasalat 

Slik gjør du:  

Bruk en hvitløkspresse og press hvitløk oppi philadelfiaosten og rør rundt

Smør philadelfiaosten utover hele tortillalefsen.

Legg ruccolasalat på lefsen.

Legg deretter hakket rødløk og spekeskinke oppå.

Rull lefsen og skjær i passe biter. Stikk tannstikkere gjennom rullene slik at de sitter sammen. Klar til servering!

  Lykke til!

Mathilsen fra Ingvild


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar