mandag 7. januar 2013

Blomkålsuppe

Noe av det beste barna og jeg vet er hjemmelaget blomkålsuppe. Her kommer min oppskrift på deilig blomkålsuppe for hele familien.Dette trenger du: 
- Smør
- Mel
- 3 blomkålhoder
- Salt
- Fløteskvett
- buljongpulver

- Eventuelt pesto og bacon


Slik gjør du: 

Del blomkålen i buketter og putt både bukettene, og resten av blomkålen (med stilker og litt grønt) i en kjele. Kok til bukettene er møre. Ta bukettene til sides og la avskjæret koke litt til. 


Når avskjæret har kokt ca 15-20 minutter tar du ut det grønne og litt av avskjæret fra vannet. La det ligge igjen litt avskjær og et par buketter som du knuser med en stavmikser oppi vannet. Du har nå en deilig blomkålkraft som skal brukes videre til suppen. (Et lite tips til dere med barn som ikke vil spise blomkålbuketter: Ta med flere av bukettene i kraften og knus dem med stavmikseren. På den måten spiser barna blomkål uten å se det.)Lag en jevning med ca. 3-4 spiseskjeer med mel og 3-4 spiseskjeer med smør. Spe med blomkålkraften.


Smak til med litt fløteskvetter, salt og eventuelt litt kjøttbuljong om du vil. Smak hele tiden, slik at ikke den gode blomkålsmaken forvinner.


Putt blomkålbukettene oppi og la de få varmen igjen. Server suppen enten som den er eller sett frem litt grønn pesto og sprøstekt bacon til å ha oppi.

Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar