Dette trenger du:
- Smør
- Mel
- 3 blomkålhoder
- Salt
- Fløteskvett
- buljongpulver
- Eventuelt pesto og bacon
Slik gjør du:
![]() | ||
Del blomkålen i buketter og putt både bukettene, og resten av blomkålen (med stilker og litt grønt) i en kjele. Kok til bukettene er møre. Ta bukettene til sides og la avskjæret koke litt til. |
![]() |
Lag en jevning med ca. 3-4 spiseskjeer med mel og 3-4 spiseskjeer med smør. Spe med blomkålkraften. |
![]() |
Smak til med litt fløteskvetter, salt og eventuelt litt kjøttbuljong om du vil. Smak hele tiden, slik at ikke den gode blomkålsmaken forvinner. |
![]() |
Putt blomkålbukettene oppi og la de få varmen igjen. Server suppen enten som den er eller sett frem litt grønn pesto og sprøstekt bacon til å ha oppi. |
Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar