lørdag 5. januar 2013

Nachos med hjemmelaget tacokrydder

 God lørdag!
I dag har vi kost oss med ostegratinert nachos med tacokjøtt, og her kommer oppskriften med Elisabeths hjemmelagede tacokrydder. Dette er så helgedigg! Dessuten slipper du sukker, alt for mye salt, og annet som er tilsatt i posekrydderet.



Dette trenger du:
- 400 gram karbonadedeig
- 3 Sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 2 ts cumin (fås kjøpt i innvandrerbutikker. Jeg har også kjøpt på Meny)
- 1/2 ts koriander
- 1/2 ts chilipulver
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1 ts paprikapulver
- litt pepper
- Fersk chilli 
- En pose nachos chips
- Ost til gratinering




  
Slik gjør du: 

Sett stekovnen på 225 grader. Finn en stekepanne og surr en god del hvitløk og sjarlottløk i olje. Ikke la det bli brunt. Stek karbonadedeigen i pannen og tilsett krydderne.

Til slutt har du oppi litt vann og litt fersk chilli.
Du må smake det til litt underveis om det trengs litt mer av noe, kanskje en liten klype sukker?

 Tøm nachos i en ildfast form og bland forsiktig inn kjøttet. Vil du ha enda mer smak, så tøm over litt skivet jalapeno (kanskje ikke hvis barna er små).
 Gratiner med ost og stek til osten er gylden. Server med det du liker, f.eks:guacamole, rømme og salsa eller tacosaus. 

Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild
 

1 kommentar: