lørdag 21. februar 2015

Sjampinjongsuppe

Her kommer oppskrift på nydelig sjampinjongsuppe.

Har du barn i familien som ikke liker å tygge sopp, så kan du holde noe av soppen til side, og tilsette den rett i skålene til de voksne. Resten av soppen kan du kjøre med en stavmikser i suppen, slik at barna spiser soppen uten å kjenne soppkonsistensen.



Dette trenger du:
- 8 dl vann
- 2 terninger hønsebuljong
- ca. 250 g fersk sjampinjong med kraft
- 1 boks sjampinjong
- 2 spiseskjeer (helst søt) soyasaus
- 3 spiseskjeer Hoi sin saus (kan droppes og erstattes med mer soyasaus)
- 3sjalottløk
- 1 fersk hvitløk
- 3spiseskjeer mel
- 3spiseskjeer smør
-.Litt smør til steking
- Pepper
- 1boks creme fraiche

Slik gjør du:
Kok opp vannet og løs opp buljongterningene. Kutt opp sjalottløken, hvitløk, og sjampinjong (både fersk og fra boks). Surr i en panne med litt smør. Lag en jevning av mel og smør, og spe på med buljongvannet. Tilsett kraften fra sjampinjongboksen og creme freshen. Tilsett hoi sin og soyasaus. Tøm oppi løk og sopp, og smak til med pepper. La suppen godgjøre seg og putre noen minutter på svak varme. Server med foccaccia, brødkrutonger eller annet brød.

Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar