onsdag 25. april 2012

Al bondigas- spanske kjøttboller

Hei!
I dag har min gode venninne Aase Malene vært på besøk hos oss. Vi inviterte henne på middag, men snill som hun er tok hun byrden bort fra en sliten mors skuldre, og laget middag til oss. Riktignok fikk hun god god hjelp av Nicoline (3år). Kjøttbollene er litt sterke, men ettåringen min spiste mange uten å rynke på nesen.

Spanske kjøttboller. Mmmmm!




Dette trenger du:
500 gram karbonadedeig/kjøttdeig (Aase brukte elgkjøttdeig)
3 loffskiver uten skorpe
3-4 dl melk
3 egg
1 rød chilli
3 hvitløksfedd
3 sjalottløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Nicoline hjelper Aase med ostesausen


Slik gjør du:
Dynk loffen med melken og la den ligge i ti til femten minutter. Bland kjøttet med finhakket chilli, hvitløk og sjalottløk. Tiseltt salt og pepper. Rør dette godt sammen. Rør inn ett og ett egg. Klem litt melk ut av loffen og tilsett loffen i kjøttblandingen. Rør godt og form så små boller med olje på hendene. Stekes et par tre minutter på hver side.

Kjøttbollene kan gjerne serveres som en tapasrett uten tilbehør, men smaker også godt sammen med tilbehør som for eksempel spagetti, potetmos, pitabrød med salat, tomatsaus eller ostesaus.
- Jeg tenker disse er gode å ha med i matboksen sammen med for eksempel agurkstenger eller lignende, sier Aase.

Kjøttboller under produksjon



Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild

1 kommentar: