tirsdag 14. februar 2012

Brennende kjærlighet

Happy Valentine alle sammen!

Vi er så heldige at Aase har delt en versjon av Brennende kjærlighet med oss. Aase jobber som lærer og sier at dette er en hit blant tiåringene hennes. Min eldste datter er glad i denne retten, som hun får servert i barnehagen. Og hva passer vel ikke bedre enn litt brennende kjærlighet på en dag som denne? Prøv da vel!


















Dette trenger du:
(2 porsjoner)

5 poteter
1 dl lettmelk
½ ts salt
2 klyper pepper
1 røkt pølse
½ løk
1 ss persille
2 ss revet ost

Slik gjør du:

Hent alle ingrediensene og sett de på kjøkkenbenken. Sett på 1 liter vann til koking. Vask, skrell og del potetene i terninger. Putt poteterningene i det kokende vannet og kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Ta tiden! Skjær av endene på pølsene, riv av skinnet og del pølsene så i små biter. Skjær av endene, ta av skallet og del løken i skiver. Stek pølsebitene i 1 ts smør til de er brune på begge sider. Tilsett løk sammen med pølsene og la det steke til løken er blank. Hell av vannet og damp potetene. Mos potetterningene med en potetmoser. Tilsett melken, rør godt sammen og tilsett salt og pepper.
Legg potetmosen på et fat, legg på pølseblandingen over, dryss deretter ost og tilslutt persille.


Noen velger å gratinere i ovnen på 225 grader til osten er gyllen, men det er opp til deg hva du ønsker.

Lykke til på kjærlighetens dag!
Mathilsen fra Ingvild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar