onsdag 15. februar 2012

BIDOS



  • I anledning av Samefolkets dag sendte Aase oss denne oppskriften. Nå er det noen dager siden det, men håper likevel noen får lyst å prøve?
    Denne retten tar i overkant av en time å lage, men det er grunnet den lange trekketiden. Kanskje det er noe du kan planlegge å lage i helgen? Tusen takk Aase!
    Dette trenger du:
    (Må nok dobles til en familie)

    150 g reinskav
    3 dl vann
    Jevning av ½ dl vann og 1 ss hvetemel
    2 poteter
    1 gulrot
    ½ løk
    ½ ts salt
    ½ knivsodd pepper

    Slik gjør du:
    Ha kjøttet i en kjele. Hell på vannet og jevningen og kok opp under omrøring. La kjøttet trekke like under kokepunktet i ca 30 min. Vask, rens og del opp potetene i terninger. Skyll og rens gulroten og del den i terninger. Rens løken og del den i mindre biter. Ha poteter og løk i kjelen sammen med kjøttet. Tilsett salt og pepper La alt trekke til kjøttet og potetene er møre. Server!

    Lykke til!
    Mathilsen fra Ingvild 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar