søndag 5. februar 2012

Pølser fanget i fullkorn

Hei!

Har dere hatt en fin helg med god og spennende mat? I dag laget vi vår egen versjon av French hotdog. Åtteåringen og hennes venninne hjalp til, og dette likte de godt! Dette er enkelt å lage sammen med barn i alle aldre. Passer veldig godt å ta med og steke på bålet i skogen eller på fjellet også. Denne gangen brukte vi stekovnen. Prøv selv da vel!

Dette trenger du:

- Pølser (Valgfri variant. Vi brukte grill-kyllingpølser)
- 7 dl fullkornsmel
- 3 dl hvetemel
-  Litt salt
-  1 pose tørrgjær
- 1/2 dl rapsolje
- 7 dl temperert vann

 Konsentrert pølseruller
 Slik så de ut før vi stekte dem

Ferdigstekte

Slik gjør du:

Bland mel, salt og gjær og tilsett olje og vann. Pass på at den ikke blir tørr. Sett deigen til heving i ca en halv time.
Stek grillpølsene litt i en panne.
Når deigen er ferdig hevet deler du den i ca. 15 emner. Kjevl ut hvert emne til en sirkel (som en lompe). Legg pølsen i sirkelen og rull deigen rundt pølsen som en lompe. Pensle med vann før du steker i stekovnen i ca. 15 minutter til brødet er gyllent.

Vi stakk spyd gjennom, slik at det ble lettere å holde de varme brødene, men det er ikke nødvendig.
Server med valgritt tilbehør. Vi hadde kerchup i muffinsformer, slik at vi kunne dyppe hotdoggen i ketchup (mine barn syns det er litt stas). I en annen muffinsform hadde vi mais.
Man kan rulle både løk, mais, ketchup osv. inn i deigen sammen med pølsen, men husk da på at det blir varmt for små tunger.

Lykke til!

Mathilsen fra Ingvild

2 kommentarer:

  1. Kreative pølser! Morsomt for ungene å få være med å lage:-) det skal vi prøve.

    SvarSlett
  2. Ja, de koste seg med dette :)

    SvarSlett