fredag 27. januar 2012

Spicy tacopizza

Her kommer en oppskrift på en veldig god tacopizza som passer for hele familien. Oppskriften på bunnen har jeg lært av min storesøster Bente. Fyllet er selvsagt valgfritt, men denne er supergod på en fredag!

Dette trenger du:

- 8 spiseskjeer melk
- 6 spiseskjeer smør
- 2 egg
- 6 dl hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 2 flyper salt
- 1 pk. karbonadedeig
- 1 pose tacokrydder
- Heinz chillisaus eller tomatpurè
- Jarlsbergost
- 1 grønn paprika
- 1 rødløk
- 1 glass jallapenos
- 1 pose nachochips
- 1 boks rømme
- 1 glass tacosaus

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele og bland i melken. Bland i to romtempererte egg. Pass på at væsken er passe varm til hevingen.
Bland det tørre; mel, salt og gjær og bland så i væsken. Deigen skal bli fin og smidig, men ikke klissete. (Heller ikke tørr)
La den heve ca. 1 times tid.

Bak ut deigen til en stor sirkel og legg den over på en stekeplate. Smør bunnen med Heinz Chillisaus eller tomatpurè. Stek Karbonadedeig og bland inn tacokrydder. Spre kjøttet utover bunnen. Skjær løk og paprika i strimler og fordel på pizzaen. Legg også noen skiver med jallapeno på bunnen (ikke alle barn liker den sterke smaken, så ta gjerne bare på halve pizzaen.
Rasp ost og fordel oppå fyllet (Osten må raspes, hvis ikke blir det for tett)
På toppen legger du nachochips (kan blande de litt med osten, men mest oppå osten.)
Når alt fyllet er fordelt bretter du den overflødige deigen på sirkelen rundt som en kant/skorpe.

Stekes midt i ovnen på 250 grader til osten og kanten på pizzaen får en gyllen farge.
Server med rømme og tacosaus.

Lykke til og fin fredag!

Mathilsen fra Ingvild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar