fredag 6. januar 2012

Lines fiskegryte med tomat

Min kjære nabo Line har delt denne oppskriften med oss.
- I utgangspunktet virker denne retten noe kjedelig, med få ingredienser... Men den blir faktisk veldig god. Og man blir værende mett utrolig lenge (pga lav GI), og det er vel ikke så ille? :-)) Har spist den uten pasta/ris - blir mett, sier Line.

Tusen takk Line. Jeg gleder meg til å prøve!


Dette trenger du:
- 800 g torskefilet eller annen hvit fisk
- 2 bokser tomater, hele
- 2 løk i ringer
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ca. 250 gr spinat
- En god neve kruspersille
- Smør
- Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
Hell to bokser hele, hermetiske tomater i en kjele. Smak til med salt og pepper. Skjær fisken i passe serveringsstykker og legg stykkene forsiktig i kjelen sammen med tomatene. Skjær løken i ringer, hakk hvitløk og ha alt i kjelen. Kok opp og la trekke til fisken er ferdig.

Smelt litt smør i en kjele, ha i spinat og persille og bland godt til spinaten faller sammen. Legg noen klatter spinat - og persilleblanding på toppen av fiskegryta før servering, eller server ved siden av. Litt kokt båndspagetti eller ris smaker godt som tilbehør.

For å variere kan du ha i mer grønnsaker, feks 1 gulrot, noen brokkolibuketter eller aspargesbønner delt i biter.

Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar