søndag 11. desember 2011

Skinke bombay

Hei! Har dere spist noe godt i helgen? Det har jeg. I går var vi i pinnekjøttlag. Mmmm, pinnekjøttmiddag er det beste jeg vet, så det smakte supergodt! I dag hadde vi svigerforeldrene mine på besøk og da laget jeg Skinke Bombay. Dette er en rett med både kjøtt, frukt og grønnsaker. Det høres speielt ut når man ser på oppskriften og mange rynker på nesen FØR de smaker, men dette er en av mine favorittretter, og mange av mine venner har adoptert denne oppskriften fra meg. Psser for voksne og barn som liker mye smak. MÅ prøves! Her kommer den:

Dette trenger du/handleliste:
- Vi kjøper kaslerkjøtt fra Sverige. I Norge heter tilsvarende kjøtt juleskinke/påskeskinke/sommerskinke. Dette er røkt skinke. Du trenger en tredjedel av skinken til denne formen.
- 3 dl fløte
- 2 skjeer karri
- 2 skjeer Heinz chillisaus
- Ost
- 2 bananer
- 1 Purre
- 1 boks ananas
- 1 boks hermetiserte mandariner
- 1 paprika
- Ris

Slik gjør du:
Skjær skinke i skiver og dekk bunnen i en ildfast form med skinkeskiver. Skjær bananer i skiver, purre og paprika i små biter og fordel over skinken. Fordel også ananas og mandariner i formen. Kok opp fløten sammen med chillisausen og karrien og tøm sausen over i formen. Gratiner med ost og stek i ovnen til osten er gyllen på 225 grader. Server med ris.

Lykke til! :)

Mathilsen fra Ingvild

2 kommentarer:

  1. Mmm! Høres så godt ut! KAn man bruke kylling tro?Er det jeg her liggende, og har lyst på i morgen:)

    AH

    SvarSlett
  2. Hei:) Prøvde du med kylling? Jeg har ofte tenkt at det er en mulighet, men har aldri prøvd. Er så glad i den slik den er, men si fra hvis du tester med kylling:)

    SvarSlett