Dessuten er pizzaen både god og sunn med den grove bunnen, så i dag fikk mine jenter rester i matboksene sine. Det smaker selvsagt mye bedre når man har laget EGEN pizza (med litt hjelp fra pappa)!
Dette trenger du til bunnen:
- 8 spiseskjeer melk
- 6 spiseskjeer smør
- 2 egg
- 220 gram Sammalt Rug grov
- 100 gram hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
Dette brukte vi som fyll (men her gjør du som du vil):
- Karbonadedeig
- Løk
- Pepperoni
- Ananas
- Pølsebiter
- Tomatpurè
- Pinjekjerner¨
- Ost
Bland det tørre (Mel, salt og gjær). |
Smelt smøret og bland inn melken. Varm til ca 40 grader før du rører inn to egg . |
Bland væsken med det tørre og kna deigen til den blir fin og smidig. Spe på med litt mer hvetemel om nødvendig. Sett deigen til heving i en times tid. |
Del deigen i 6-7 emner og kjevle de så flate som du vil ha bunnene. |
Når deigen hever kan du forberede pizzafyllet. Vi dekket alt på bordet, slik at vi kunne sitte sammen og "mekke" småpizzaene. |
Nicoline (3) syns det var gøy å velge fyll, og oppdaget at hun er veldig glad i pepperoni! |
Hermine (1 1/2) måtte få litt hjelp av pappa, slik at ikke alt gikk i munnen. |
Pizza i produksjon. Da pizzaene var klare til steking puttet vi de inn i ferdig oppvarmet ovn. (225 grader) |
Se så fin og god denne ser ut! |
...Og her er mammas minipizza. Velbekomme! |
Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar