I dag har Nicoline (snart 3 år) og jeg laget middag sammen. Vi ville prøve å blande grønnsaksstrimler sammen med fullkorn-spaghetti. Ved siden av laget vi lakse-nuggets. Da maten var ferdig serverte vi den til Hermine (1 år), Martine (8år), Mia (9) år og pappa. Maten ble veldig god, smakfull og ikke minst fargerik.
- Mmmm, dette var godt, sa de.
Nicoline hjelper gladelig til med middagen |
Dette trenger du:
(Til fire personer)
4 laksefileer
Corn Flakes
3-4 egg
Litt mel
Krydder etter eget valg
Dip etter eget valg
2 gulerøtter
1 squash
Fullkorn spaghetti
Slik lager du nuggets:
Lag nuggets slik som jeg har beskrevet under bildene nedenfor eller les her: http://matforbarnefamilier.blogspot.com/2011/11/kylling-eller-fiskenuggets.html
Skjær laksen i passe biter og krydre. Jeg brukte fiskekrydder |
Rull laksebitene i mel |
Dypp laksen deretter i egg. |
Rull laksen til slutt i knust Corn Flakes |
Klare til steking |
Stek i en panne på middels varme. De blir raskt brent utenpå og rå inni hvis du bruker for sterk varme! |
Slik lager du grønnsaksstrimler og fullkornsspaghetti:
Skjær gulerøtter og squash på langs i tynne strimler. Dette kan gjerne barna være med på. Nicoline kuttet i alle biter og fasonger, men jeg puttet de oppi likevel. Når det er et par minutter koking igjen på spaghettinen, så tilsetter du strimlene, slik at de kokes litt sammen med spaghettien. Tøm av vannet og bland godt.
Grønnsaksstrimler |
Skjær de så tynne som du ønsker |
Kokes til skjønn forening |
Legg nuggets oppå en seng av spaghetti og grønnsaker. Server med dip ved siden av. F.eks. rømmedressing, ketchup, barbequesaus eller annen dip eller saus som du er glad i. Jeg lar ofte barna få en liten skål ved siden av som er til dip. Det syns de er litt stas.
Slik ble resultatet. Ser det ikke bra ut? Fargerikt og spennende for barna! |
Barna fikk en skål med den dippen de ville ha ved siden av |
Lykke til!
Mathilsen fra Ingvild
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar