I anledning av Samefolkets dag sendte Aase oss denne oppskriften. Nå er det noen dager siden det, men håper likevel noen får lyst å prøve?
Denne retten tar i overkant av en time å lage, men det er grunnet den lange trekketiden. Kanskje det er noe du kan planlegge å lage i helgen? Tusen takk Aase!Dette trenger du:(Må nok dobles til en familie)
150 g reinskav
3 dl vann
Jevning av ½ dl vann og 1 ss hvetemel
2 poteter
1 gulrot
½ løk
½ ts salt
½ knivsodd pepper
Slik gjør du:
Ha kjøttet i en kjele. Hell på vannet og jevningen og kok opp under omrøring. La kjøttet trekke like under kokepunktet i ca 30 min. Vask, rens og del opp potetene i terninger. Skyll og rens gulroten og del den i terninger. Rens løken og del den i mindre biter. Ha poteter og løk i kjelen sammen med kjøttet. Tilsett salt og pepper La alt trekke til kjøttet og potetene er møre. Server!Lykke til!Mathilsen fra Ingvild
Hva skal vi ha til middag? Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet. Jeg er ingen sunnhetsfanatiker, men er opptatt av at basiskostholdet til barna mine skal være nærings- og smaksrikt. Det er ikke alltid like lett å komme på matretter som passer hele familien. Her samler jeg oppskrifter og ideer til hverdagsmat for barnefamilien og for dere som jobber med barn. Håper det smaker for både store og små!
onsdag 15. februar 2012
BIDOS
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar