Torhild har sendt meg denne ideen til middag! Det høres helt nydelig ut spør du meg. Hva syns dere
Slik gjør du:
Kok kveiten i vann tilsatt godt smør i ti minutter.
Server med hjemmelaget potetstappe tilsatt parmesan og stekt asparges med bacon surret rundt.
Sunt og godt!
Lykke til! :)
Mathilsen fra Ingvild
Hva skal vi ha til middag? Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet. Jeg er ingen sunnhetsfanatiker, men er opptatt av at basiskostholdet til barna mine skal være nærings- og smaksrikt. Det er ikke alltid like lett å komme på matretter som passer hele familien. Her samler jeg oppskrifter og ideer til hverdagsmat for barnefamilien og for dere som jobber med barn. Håper det smaker for både store og små!
tirsdag 13. desember 2011
søndag 11. desember 2011
Skinke bombay
Hei! Har dere spist noe godt i helgen? Det har jeg. I går var vi i pinnekjøttlag. Mmmm, pinnekjøttmiddag er det beste jeg vet, så det smakte supergodt! I dag hadde vi svigerforeldrene mine på besøk og da laget jeg Skinke Bombay. Dette er en rett med både kjøtt, frukt og grønnsaker. Det høres speielt ut når man ser på oppskriften og mange rynker på nesen FØR de smaker, men dette er en av mine favorittretter, og mange av mine venner har adoptert denne oppskriften fra meg. Psser for voksne og barn som liker mye smak. MÅ prøves! Her kommer den:
Dette trenger du/handleliste:
- Vi kjøper kaslerkjøtt fra Sverige. I Norge heter tilsvarende kjøtt juleskinke/påskeskinke/sommerskinke. Dette er røkt skinke. Du trenger en tredjedel av skinken til denne formen.
- 3 dl fløte
- 2 skjeer karri
- 2 skjeer Heinz chillisaus
- Ost
- 2 bananer
- 1 Purre
- 1 boks ananas
- 1 boks hermetiserte mandariner
- 1 paprika
- Ris
Slik gjør du:
Skjær skinke i skiver og dekk bunnen i en ildfast form med skinkeskiver. Skjær bananer i skiver, purre og paprika i små biter og fordel over skinken. Fordel også ananas og mandariner i formen. Kok opp fløten sammen med chillisausen og karrien og tøm sausen over i formen. Gratiner med ost og stek i ovnen til osten er gyllen på 225 grader. Server med ris.
Lykke til! :)
Mathilsen fra Ingvild
Dette trenger du/handleliste:
- Vi kjøper kaslerkjøtt fra Sverige. I Norge heter tilsvarende kjøtt juleskinke/påskeskinke/sommerskinke. Dette er røkt skinke. Du trenger en tredjedel av skinken til denne formen.
- 3 dl fløte
- 2 skjeer karri
- 2 skjeer Heinz chillisaus
- Ost
- 2 bananer
- 1 Purre
- 1 boks ananas
- 1 boks hermetiserte mandariner
- 1 paprika
- Ris
Slik gjør du:
Skjær skinke i skiver og dekk bunnen i en ildfast form med skinkeskiver. Skjær bananer i skiver, purre og paprika i små biter og fordel over skinken. Fordel også ananas og mandariner i formen. Kok opp fløten sammen med chillisausen og karrien og tøm sausen over i formen. Gratiner med ost og stek i ovnen til osten er gyllen på 225 grader. Server med ris.
Lykke til! :)
Mathilsen fra Ingvild
Abonner på:
Innlegg (Atom)